Categorieën
Opgelucht

Twijfel?

Menig vrouw zal het wel herkennen. Het dubbele gevoel van Yes en Shit tegelijk! De eeuwige twijfel, onzekerheid en ontevredenheid over eigen lichaam.

Dat had ik dus vanochtend toen ik op de weegschaal stond. In totaal 5kg afgevallen sinds m´n laatste blogje hier. Het eerste wat door me heenging was YES! Maar dat gevoel sloeg al meteen om in SHIT!

In jaren ben ik niet afgevallen tijdens Ramadan, terwijl dat misschien wel altijd m´n verwachting was. Voordat de vastenmaand begon, had ik me voorgenomen, weer of geen weer, honger of geen honger, ik zal gaan lopen. Alleen heb ik niet overzien hoeveel het voorbereiden vh avondmaal aan tijd in beslag nam. Dus moest ik m´n programma omgooien. Dit betekent dat ik heb besloten niet meer te lopen tijdens Ramadan. Dus had ik me voorbereid had op het aankomen in gewicht.. maar dit bleef uit.

Nu is het bij gelukkig niet zo ernstig gesteld, dat ik kosten wat kost, moet afvallen. Of dat m’n onzekerheid m’n leven dusdanig beinvloed. Of dat ik dagelijks kijk naar al die bewerkte modellenlichamen. Al moet ik wel bekennen dat toen ik niet meer in mt42 pastte, ik dat wel een tijdje heb ontkent. Kosten wat kost zou en moest ik erin passen. Dit heeft nogal eens geleid tot ademloze dagen. Maar helaas werkt het zo bij me.. ik schiet eerst een tijd lang in de ontkenningsfase, voordat ik de situatie kan en wil omarmen. Wat inmiddels allang is gebeurd. Ik ben van mening dat je én volslank én ontzettend mooi en sexy kan zijn. Als je maar de juiste kleding combineert.

Yes voelde ik dus omdat ik weer wat kwijt was. Ik heb geen haast bij het afvallen, wil het alleen graag om wat fitter te zijn voor de meiden. Maar goed, het moet de tijd krijgen, en ik moet m´n doel voor ogen houden, namelijk de Nijmegen4Daagse! Motivatie is daarom noodzakelijk.

Het Shitgevoel wat ik daarna kreeg, had vooral te maken met m´n eetpatroon van de laatste dagen. Ik had genoeg aan een kom soep en in de ochtend dronk water, dus van gezond afvallen kan je niet spreken. But let´s say.. je moet érgens starten, toch?!

Door Amoorah Kartoubi

Ik laat je alle hoeken van je hokjesgeest zien.

Kreeft van de 22e
Schrijfster
Performer
Gevoelig
Warm
Af- en aanwezig
MamAmoorah van 2
Muziek
Psychologie
Maatschappij

en verder is het erg lastig me te vangen in een “Over mij” hokje!

Één reactie op “Twijfel?”

Bent trots op je hoor: zie het als Yes en houd je vanaf vanavond aan het gezonde eetpatroon. Veel fruit, groente en water. Komt goed hbiba..

Reacties zijn gesloten.